Natuurhuisje Drenthe

Natuurhuisje Drenthe

Kom helemaal tot rust tussen het groen.

Even helemaal weg van alles om tot rust te komen in de natuur? Onze natuurhuisjes in Drenthe staan voor je klaar! Deze huisjes staan aan de rand van het terrein van 25 Graden Noord, maar op goede afstand van de activiteiten. Je bent dus lekker op jezelf, maar kan tegelijk deelnemen aan onze activiteiten en gebruik maken van de faciliteiten.

Wij hebben drie natuurhuisjes in Drenthe, De Jachthut, De Moera en de Finse Kota.

Uniek natuurhuisje Drenthe

De Jachthut is een uniek, A-vormig natuurhuisje, gemaakt van verschillende materialen. Het staat aan de rand van ons terrein, op een afstandje van onze activiteiten en andere accommodaties. Je hebt de omgeving dus echt helemaal voor jezelf. Omringd door de prachtige natuur van Drenthe kom je helemaal tot rust.

De Jachthut heeft plaats voor vier personen en is volledig ingericht met een eenvoudige keuken en een gezellige huiskamer. Het natuurhuisje heeft een toilet, als je wilt douchen kan dat in het op ongeveer honderd meter van het huisje gelegen sanitair gebouw.

weekendje weg huisje natuurlijk drenthe vakantiehuisje huren in het bos tiny house vakantie met kinderen
weekendje weg natuurhuisje huisje in het bos Drenthe overnachten tiny house

Natuurhuisje Drenthe in het groen

De Moera is volledig ingericht voor vier personen. Dit houten natuurhuisje staat midden in het groen en stap je van de veranda, dan ben je dadelijk één met de natuur. Het huisje heeft een eenvoudige keuken en een gezellige woonkamer. De keuken is onder andere voorzien van een koelkast, een elektrische kookplaat, koffiezet apparaat, waterkoker, koffiefilters, afwasmiddel, hand- en vaatdoeken en servies. Op de benedenverdieping heb je een eigen toilet, als je wilt douchen kan dat in het verwarmde sanitair gebouw, dat op nog geen honderd meter van De Moera staat.

Een huisje van een oud volk

Een Finse Kota lijkt een beetje op een tuinhuisje en is vaak helemaal gemaakt van hout. Deze huisjes zijn ontstaan door de Sami, een inheems oervolk uit het hoge noorden. Dit volk leefde van de jacht, visvangst en ambachten. Dit volk gebruikte grote tenten gemaakt van rendierhuiden en houten stokken, Goathi’s, om lekker warm te worden en hun vlees te grillen. Hier komt ook het woord ‘Kota’ vandaan.

De Kota’s van tegenwoordig zijn geen tenten meer, maar is een houten huisje geworden. In dit huisje blijf je heerlijk warm en droog én kun je ook nog eens fijn overnachten!

Je kunt ook een filmpje bekijken over het ontstaan van de Finse Kota.

Finse Kota klaar! Bijzonder overnachten

Natuurhuisje Drenthe

De natuurhuisjes in Drenthe zijn het hele jaar te boeken.

Verblijf je in één van onze natuurhuisjes in Drenthe, dan mag je gebruik maken van alle activiteiten die 25 Graden Noord biedt, zoals het beachvolleybalveld, de jeu de boules baan en de zwemvijver. Uiteraard kan je ook deelnemen aan een arrangement of een georganiseerde activiteit. Dit moet je dat wel los boeken en is niet inbegrepen bij de prijs van het huisje.