Schoolreis
Westerbork

Schoolreis Westerbork

Schoolreis Westerbork | Voor een schoolkamp in de buurt van Westerbork.  De groepsaccommodatie staat op een vier hectare groot buitenspeelterrein zodat je tijdens het schoolkamp de leerlingen heerlijk kunt laten spelen.

Tweede wereldoorlog

Op korte afstand kun je verschillende interessante locaties bezoeken om te leren van de geschiedenis rondom de tweede wereldoorlog.

Kamp Westerbork

In het museum leer je alles over de geschiedenis van kamp Westerbork. Speciaal voor scholen is er een educatief programma waarbij slachtoffers een naam en gezicht krijgen. Kamp Westerbork ligt 24 km verderop en is binnen een half uur te bereiken per auto.

Het onderduikershol in Valthe

Zestien onderduikers verblijven in het hol tot 11 april 1945, een dag na de bevrijding van Emmen, wanneer ook het gebied bij Klijndijk en Valthe door Poolse geallieerden bevrijd wordt. In 1984 onthult H. Kinds uit Valthe in dat bos een gedenkteken. In 2004 opent de burgemeester van Borger-Odoorn het gerestaureerde hol. Op 17 km afstand van de accommodatie vind je het onderduikershol.

Oorlogssporen gemeente Westerveld

Oorlogssporen in het landschap een fietstocht in de omgeving Vledder, Frederiksoord, Diever en Dwingeloo.

Bunkers en kazematten in Stadskanaal

Door alle provincies vind je nog bunkers en kazematten. Deze sporen kun je vinden via bovengenoemde site. Stadskanaal is op 8 km afstand.

 

Schoolreis bij Westerbork

Groepsaccommodatie het Noordhuis is een ruime groepsaccommodatie voor groepen tot 44 personen. Het vier hectare groot terrein met sportveld, zwemvijvers, survivalbanen, beachvolleybalveld en bos bieden alle mogelijkheden voor sport en spel. De accommodatie is gevestigd in het achterste gedeelte van een verbouwde boerderij.

Indeling groepsaccommodatie

De accommodatie bestaat uit 4 sfeervolle slaapzalen met extra lange bedden, dikke matrassen en zachte kussens. Het klimaat op de slaapzalen is zeer prettig door de hoogte van de zalen en de grote dakramen.

Indeling slaapzalen:

1x 6 bedden

1x 14 bedden

2 x 12 bedden

Schoolreis Westerbork | Het Noordhuis

Offerte aanvragen

Contactgegevens: