Groepsaccommodatie
Het Noordhuis

Groepsaccommodatie Het Noordhuis

Groepsaccommodatie Het Noordhuis

Op zoek naar de perfecte uitvalsbasis voor jullie volgende familieweekend? Verlang je naar een plek waar de tijd even stil lijkt te staan, midden in de natuur? Dan heb je jouw ideale groepsaccommodatie gevonden, recht in het hart van Drenthe. Hier, waar overnachten in Drenthe synoniem staat voor wakker worden met vogelgeluiden en adembenemende zonsopgangen, bieden we jou en je dierbaren een unieke ervaring.

Stel je voor: een 4 hectare groot natuurterrein dat volledig autovrij is. Een plek waar je kinderen de vrijheid hebben om op blote voeten rond te rennen, kikkers te vangen, en nieuwe avonturen te beleven. Waar je hond mee mag en net zoveel kan genieten van de ruimte en vrijheid. Hier, in onze groepsaccommodatie, is er voor elk wat wils.

Comfortabel genieten in groepsaccommodatie het Noordhuis

Onze locatie is speciaal ingericht voor hen die de dagelijkse hectiek even willen vergeten. Hier geen luide muziek of feestgroepen, maar de intieme sfeer van gitaarmuziek bij het kampvuur. Een plek waar je samen kunt zijn, verhalen kunt delen en herinneringen kunt maken onder de sterrenhemel.

Wat dacht je van een verfrissende ochtendduik, of gewoon rustig opstarten met een kop thee terwijl je luistert naar het ruisen van de bladeren? Neem de tijd om te ontspannen, om te genieten van de kleine dingen. Laat de natuur je inspireren en kom tot rust in een omgeving die gemaakt is voor ontspanning en verbinding.

Onze accommodatie biedt niet alleen een prachtig natuurterrein, maar is ook de perfecte startplek voor het verkennen van de prachtige omgeving van Drenthe. Of je nu houdt van wandelen, fietsen of gewoon genieten van de rust en ruimte, je vindt het hier allemaal.

Dus, als je op zoek bent naar een plek voor jullie volgende familieweekend, een plek waar je samen kunt zijn met de mensen die je liefhebt, omringd door natuur en rust, dan is onze groepsaccommodatie in Drenthe precies wat je zoekt. Boek nu en maak je klaar om te genieten van een onvergetelijke ervaring, waar de natuur je speelveld is en de sterrenhemel je nachtlampje.

Groepsaccommodatie Het Noordhuis

De groepsaccommodatie is een ruime lichte accommodatie voor groepen tot 45 personen maar je kunt er ook prima met kleinere groepen verblijven zonder je verloren te voelen in de ruimte. De slaapzalen zijn zeer bijzonder ingericht.

De Accommodatie is gevestigd in het achterste gedeelte van een verbouwde boerderij. De ruimtes zijn hoog met grote ramen en de oude gebinten geven het een rustieke uitstraling. Alles is ingericht met zorg en smaak en volledig ingericht voor familiegroepen.

Indeling slaapkamers groepsaccommodatie het Noordhuis

Kamer 1 (de blauwe kamer) is de kamer alsof je in een oude boerderij slaapt. Er is een bedstede voor 3 personen en er zijn 3x 2 persoonsbedden en 2 stapelbedden. Goed voor 13 personen.

Kamer 2 heeft een stal naast een akker gelegen. Hier kun je met de kippen op stok en in de ochtend kukel je zo je bed weer fris uit. Er is een 2 persoons bed en 2x een 3 persoons stapelbed en boven liggen er nog 4 matrassen. Je kunt hier dan ook met 12 personen overnachten.

Kamer 3 is de boskamer met een houten huisje met 2 persoons bed en 5 bedden benende en op de boomhut slaapzolder liggen 7 matrassen. Hier kunnen dan ook 14 personen overnachten.

Kamer 4 is de stal met een stapelbed en boven is de hooizolder met 3 bedden. Achter de stal is een heerlijke slaapkamer met een 2 persoons bed en als je naar boven kijk dan kijk je uit op de hooizolder. Hier is dus plek voor 7 personen.

Het klimaat op de slaapzalen is zeer prettig door de hoogte van de zalen en de grote dakramen.

Faciliteiten groepsaccommodatie Het Noordhuis

 • Aantal bedden: 45 personen
 • Eigen keuken incl. koelkast, vriezer, groot fornuis en oven, koffiezetapparaat, koffiefilters, waterkoker, koffie- en theekannen en servies
 • Eigen zaal met zithoek en eettafels met stoelen
 • 4 Toiletten beneden en 1 toilet boven
 • 4 douches boven
 • Buitenom nog eens 2 toiletten en 6 douches waar je gebruik van kunt maken
 • Fijn natuurlijk licht met uitzicht op groen
 • Eigen terras voorzien van overkapping, sfeervolle verlichting en grote picknickbanken en een vuurplaats waar je in de avond een kampvuur mag aansteken
 • Vrij gebruik van ons gehele terrein met zwemplas, survivalbanen, boulderwand, beachvolleybalveld.
 • Gratis gebruik van onze spelletjesbibliotheek
 • Versterkte muziek is niet toegestaan op het terrein dus je kunt volop genieten van alle vogelgeluiden.
 • Periode te boeken: gehele jaar

Geschikt voor: Scholen, Families, Bedrijven, Vriendengroepen, Verenigingen

Huisregels

We doen ons best om jouw verblijf bij ons zo onbezorgd mogelijk te maken. Dat lukt het best als iedereen zich aan een aantal regels houdt. Wij verwachten dat je net zo met onze gebouwen, terrein en inventaris omgaat als dat je dat verlangt van anderen met jouw eigendommen. De huurder (c.q. leiding) dient er zorg voor te dragen dat iedere deelnemer van de groep van te voren op de hoogte is van de huisregels.

Impressie van groepsaccommodatie het Noordhuis

Wat kan je bij ons doen?

Tijdens je verblijf mag je vrij gebruik maken van het gehele terrein.  We hebben sportvelden, survivalbanen, fijn groen, speeltoestellen en een zwemvijver.

Wanneer je komt overnachten in het Noordhuis, kun je verschillende begeleide activiteiten doen vanaf 25 personen. We hebben ze even voor je op een rijtje gezet.

Expeditie Robinson

Kanoën / Suppen

Meerkamp

Schietroulette

Soepexpeditie

Pubquiz

Survivalrun

Arrangement boeken buiten de overnachting?

We hebben ook vele andere arrangementen en activiteiten die je bij ons kunt boeken. Benieuwd naar wat je nog meer kunt doen?

Wat staat er op het menu?

We bereiden de lekkerste ontbijtjes, lunch en groepenmaaltijden voor jullie. Zo kunnen jullie ultiem genieten van het verblijf in het Noordhuis. Kijk op onze pagina eten en drinken voor alle mogelijkheden

Prijzen

Tarieven 2024

Hoogseizoen: april t/m oktober

Laagseizoen: november t/m maart

Tarieven 2025

Hoogseizoen: april t/m oktober

Laagseizoen: november t/m maart

Weekend Halve midweek Midweek Lang weekend Week
Hoogseizoen €1695,- €1325,- €2095,- €1845,- €3595,-
Laagseizoen €1595,- €1095,- €1745,- €1745,- €2795,-

Weekend Halve midweek Midweek Lang weekend Week
Hoogseizoen €1695,- €1425,- €2595,- €1845,- €3995,-
Laagseizoen €1595,- €1195,- €2095,- €1745,- €3595,-

Meer informatie over de prijzen

 • Het is niet mogelijk om 1 nacht in het weekend te boeken.
 • De prijs is exclusief:

Schoonmaakkosten €100,-

Toeristenbelasting 2024 van €0,65 per persoon per nacht.

Beddengoed

 • Alle prijzen zijn inclusief:

Boekingskosten, milieutoeslag,

Gas, water, elektra,

koffiefilters, 3 rollen toiletpapier per toilet (gebruik je meer neem dan zelf mee)

1 kruiwagen hout voor een kampvuur
Je mag gebruik maken van de kampvuurplaats bij de accommodatie. Iedere extra kruiwagen hout kost €20,-. Er mag geen hout op het terrein worden gezocht.

 

 • Zelf meenemen: handdoeken, dekbed of slaapzak, hoeslaken en kussensloop.
 • Tijdens feestdagen zoals Pasen, Hemelvaart, Koningsdag, Pinksteren, Kerst en oud en nieuw zijn er andere tarieven.

Tarieven feestdagen

Pasen 2024 29 maart t/m 1 april €1995,-

Hemelvaart 2024 8 t/m 12 mei €2495,-

Pinksteren 2024 17 t/m 20 mei €2495,-

Kerst 2024 24 t/m 27 december €1995,-

Oud en nieuw 2024 29 dec t/m 1 jan €2195,-

Groepsaccommodatie Het Noordhuis reserveren

Beschikbaarheid

MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Offerte aanvragen

Aanvullende informatie

Huisregels

Huisregels groepsaccommodatie het Noordhuis

Huisregels 25° Noord

Welkom bij 25° Noord! We doen ons best om jouw verblijf bij ons zo gemoedelijk mogelijk te maken. Dat lukt het best als iedereen zich aan een aantal regels houdt. Wij verwachten dat je net zo met onze gebouwen, terrein en inventaris omgaat als dat je dat verlangt van anderen met jouw eigendommen. De huurder (c.q. leiding) dient er zorg voor te dragen dat iedere deelnemer van de groep van te voren op de hoogte is van onderstaande regels.

 

Zelf meenemen

 • Beddengoed
 • Slaapzak of dekbed met dekbedovertrek
 • Kussensloop
 • Hoeslaken
 • Handdoeken
 • Theedoeken en handdoeken voor de keuken
 • extra wc papier

 

Algemeen

De huisregels berusten op een normaal gedrag, dat geen schade of overlast aan of voor anderen veroorzaakt. Echter bij het niet naleven of overtreden van de huisregels behouden wij ons het recht voor een of meerdere personen de toegang tot het gebouw en erf te ontzeggen.

 • Versterkte muziek is niet toegestaan.
 • Afval graag deponeren in de daarvoor bestemde containers en afvalbakken.
 • De nachtrust geldt van 22.00 uur tot 8.00 uur op het terrein en in de gebouwen. Dit betekent dat de huurder/groep een ander niet tot last is.
 • Alcoholgebruik wat leidt tot openbaar dronkenschap en onberekenbaar gedrag, discriminatie, bedreiging en of geweld zijn verboden en hierop volgt onmiddellijke melding bij politie.
 • Vernieling, vermissing of ernstige vervuiling worden in rekening gebracht
 • Voor ieders veiligheid is onze accommodatie voorzien van een brandmeldinstallatie met een doorvermelding naar de plaatselijke brandweer. Deze installatie reageert op rook, temperatuur en brandbare gassen zoals overtollig gebruik van deodorant. Een reset van de installatie nadat deze afgegaan is zonder noodzaak kost € 150,-.
 • De beheerders van 25° Noord hebben altijd toegang tot de accommodatie.
 • 25° Noord biedt volop mogelijkheden op het gebied van catering. Externe catering en maaltijdverzorging is daarom niet toegestaan, tenzij in overleg. Je mag wel je eigen maaltijden verzorgen daarvoor is de keuken prima uitgerust.
 • waterballonnen en confettikanonnen zijn niet toegestaan. Vinden we hier toch resten van dan brengen we € 150,- extra opruimkosten in rekening.

 

Aankomst- en vertrektijden

Op 25° Noord gelden de volgende aankomst en vertrektijden:

Aankomstdag Aankomsttijd Vertrekdag Vertrektijd
Maandag 13.00 – 20.00 uur Woensdag 10.00 uur
Woensdag 13.00 -20.00 uur Vrijdag 10.00 uur
Vrijdag 13.00 – 20.00 uur Zondag Voor  17.00 uur
Maandag 10.00 uur

 

Dagverblijven

 • Bij vertrek dient het dagverblijf veegschoon/ stofzuigerschoon en in oorspronkelijke opstelling en staat opgeleverd te worden.
 • Het binnen meubilair niet buiten gebruiken.
 • Versieringen alleen bevestigen aan de daarvoor bestemde haken en ogen. Het gebruik van plakband en of lijm op wanden en of deuren is niet toegestaan.
 • Het gebruik van elektrische apparatuur die overlast veroorzaakt, het elektriciteitsnetwerk overbelast en de veiligheid in het gedrang brengt is niet toegestaan.
 • Meebrengen van een eigen tapinstallatie en geluidsapparatuur is niet toegestaan.

 

Slaapkamers en bovenverdieping:

 • Het gebruik van een hoeslaken, dekbedovertrek en kussensloop is verplicht. Een slaapzak mag maar wel hoeslaken en kussensloop meenemen.
 • Op de bovenverdieping is het volgende niet toegestaan:
 • Roken
 • Eten en drinken
 • Gebruik van geluidsapparatuur
 • Staan of springen op de bedden of het verschuiven hiervan

 

Keuken

De keukens zijn volledig ingericht. De huurder controleert bij aankomst de inventaris. Bij vertrek dient het gebroken servies , vermissing of vernieling te worden gemeld en verrekend. Bij vertrek dient de keuken en inventaris schoon en in oorspronkelijke opstelling en staat opgeleverd te worden. Frituren is niet toegestaan. Koffiefilters zijn aanwezig.

 

Afvalverzameling en -scheiding

We proberen zoveel mogelijk het afval te scheiden in onze afvalhoek: De containers zijn zoveel mogelijk gelabeld.

 • Groene afval in de groene container
 • Glas in de glascontainers
 • Restafval alleen in gesloten afvalzakken in de restafvalcontainer (maximaal 2 zakken per groep, bij meer restafval brengen we €165,- in rekening)
 • Oud papier en karton in de papier container
 • Het storten van grof vuil is niet toegestaan
 • Chemisch afval en of batterijen kunt u afgeven op de receptie

 

Terrein en omgeving

 • Het klimmen in bomen en vernielen van planten, bomen of struiken is niet toegestaan.
 • Het is niet toegestaan om takken te sprokkelen voor het kampvuur of marshmallows.
 • Bij vernielingen aan survivalbanen, toestellen en andere zaken worden kosten in rekening gebracht.
 • Stallen, schuren en weilanden zijn verboden voor onbevoegden
 • Het voeren van de aanwezige dieren en paarden is niet toegestaan
 • Kinderen onder 14 jaar mogen alleen onder toezicht van een volwassene op de survivalbaan.
 • De survivalbanen betreden is geheel voor eigen risico.
 • De klimmuur mag uitsluitend gebruikt worden onder begeleiding van medewerkers van 25° Noord.
 • Parkeren alleen op de daarvoor aangegeven plaatsen, dit om de weg vrij te houden voor hulpdiensten. 1 auto per parkeervak.
 • Fietsen in de fietsenstalling

 

Kampvuur

Het stoken van een kampvuur is toegestaan in de daarvoor bestemde vuurplaatsen als de weersomstandigheden dit toelaten.

 • Gebruik door 25° Noord geleverd brandhout (€20,- per kruiwagen) of eigen meegebracht hout.
 • Het brandhout moet droog zijn.
 • Geen afval verbranden
 • Geen hout uit bossen of terrein sprokkelen

We wensen u een plezierig verblijf toe op 25° Noord!

Handig om te weten

 • Neem je eigen hoeslaken/kussensloop en slaapzak of dekbed mee.
 • Boodschappen kun je laten bezorgen door de boodschappenservice van de Dagwinkel in Gasselternijveen.
 • De dichtstbijzijnde winkels  zitten in Gasselternijveen(4km). Daar zit een kleine supermarkt, een Verse Bakker en een Ambachtelijke slager. Voor uitgebreidere boodschappen raden we aan om naar Gieten (10km) te gaan.
 • Je kunt de maaltijden ook door 25° Noord laten verzorgen.
 • De dichtstbijzijnde bushalte zit in Gasselternijveen.

Aanwezig in het huis

 • Er is een ruime keuken met een groot fornuis en een grote oven aanwezig. (geen frituur pan)
 • Een grote koelkast
 • Tafelmodel vriezer
 • Koffiezetapparaat (snelfiltersysteem)
 • Koffiefilters
 • Waterkoker
 • Koffie- en thee-kannen

Zelf meenemen

 • Hoeslaken, kussensloop, dekbed/slaapzak
 • Theedoeken, handdoeken en vaatdoeken
 • extra wc papier
 • Koffie
 • Thee